Adlibris

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Rosa Ingemarsson rapporterar utanför bokjättens lokaler i Morgongåva. Foto: Pontus Stark

Adlibris varslar 130 anställda i Morgongåva – fackliga förhandlingar är inledda

Uppdaterad
Publicerad

Bokjätten Adlibris varslar 130 anställda på logistikavdelningen i Morgongåva. Det bekräftar nu företagets vd Jonas Karlén.

Jonas Karlén vill inte ställa upp på en intervju med SVT men han svarar i en skriftlig kommentar att:

”Vi kan bekräfta att ett varsel om möjlig arbetsbrist lagts till Arbetsförmedlingen. Varslet omfattar 130 arbetare inom vår logistik. Förhandlingar med Handels är nu inledda. I nuläget kan vi inte ge ytterligare kommentarer”.

Vidare berättar han att Adlibris just nu investerar i en ny byggnad och automatisering av logistiken i Morgongåva.

Enligt uppgifter till SVT Uppsala ska personalen ha informerats om varslet under ett stormöte på anläggningen under torsdagen. Enligt uppgift ska endast ett 60-tal personer få jobba kvar på logistiken.

Anställda fick inte prata med media

När SVT:s reportrar kom till företagets lokaler i Morgongåva under fredagsförmiddagen hade ett brandlarm just gått och personalen hade samlats utanför byggnaderna. SVT blev då tillsagda att inte prata med de anställda med hänvisning till att personalen behövde räknas in efter brandlarmet.

När personalen åter fick gå in i byggnaden blev de uppmanade att inte prata med media. Detta med hänvisning till att det var arbetstid och att det istället är något de anställda får göra på sin fritid.

I klippet: SVT:s reporter Rosa Ingemarsson rapporterar utanför bokjättens lokaler i Morgongåva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.