Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Luthagsleden har stängts av i båda riktningar på grund av olyckan. Foto: Utryckning Uppsala

Buss i seriekrock i Uppsala – tre till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En buss och tre bilar har krockat på Luthagsesplanaden i centrala Uppsala. Enligt polisen har tre personer förts till sjukhus.

Bussen ska ha kört in i tre bilar, enligt räddningstjänsten. Olyckan inträffade vid 10.30-tiden och räddningstjänsten är på plats för att bland annat bistå sjukvården i arbetet med de fyra personer som ska ha skadats. Även polis är på plats för att bland annat dirigera om trafiken.

– Det har varit väldig rörigt på plats. Tre personer är förda till sjukhus, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Bussföraren sjuk under färden

Enligt UL är anledningen till olyckan att föraren blivit allvarligt sjuk under färden.

– Det är den informationen vi har fått internt, säger Maria Hasselgren, presschef på Trafik och samhälle vid Region Uppsala.

Enligt samma information ska ingen ha skadats allvarligt i samband med olyckan. Busschaufförens tillstånd är för närvarande oklart.

Strax innan kl.12 rullade trafiken som vanligt på platsen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.