Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan: Här gick vansinnesfärden – se bilderna från polisbilen. Och hör poliserna om mannens avåkning Foto: Polisen

Döms efter vansinnesfärd på cykelväg: ”Skulle hämta matlåda”

Uppdaterad
Publicerad

En man döms för att ha kört bil på en cykelväg i så hög hastighet att han körde ner en trafikskylt och ner i ett dike. Mannens förklaring var att han var stressad hem för att hämta en matlåda.

Det var en februaridag i år då en man i 30-årsåldern gjorde en offensiv omkörning i närheten av Brillinge utanför Uppsala. En polisbil började då följa efter.

Han körde då ut på en cykelväg, körde ner minst en trafikskylt och fortsatte i hög hastighet. Poliserna signalerade till mannen för att få honom att stanna men utan resultat.

Patrullens uppskattning var att han körde i 80 kilometer i timmen på cykelvägen.

Slutade i diket

Färden slutade istället med att mannen körde ner i diket intill en korsande cykelbana. Polisen kom då ifatt mannen. Han kunde själv ta sig ur bilen.

Skulle hämta matlåda

Mannens förklaring till det hela var att han var stressad och skulle hämta en matlåda hemma innan han skulle till jobbet.

Han gjorde en omkörning som han insåg var fel och var därför stressad när polisbilen började följa efter honom. Han har också uppgett att han inte insett att det var en cykelväg han körde på.

Tingsrätten dömer nu mannen för vårdslöshet i trafik och han ska böta 10 000 kronor.

I klippet ovan: Här gick vansinnesfärden – se bilderna från polisbilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.