Bengt Ågerup har fått avslag från HD – nu kan konkursförvaltaren leta hans tillgångar utomlands. Foto: SVT

Fortsatt jakt på storföretagarens pengar – HD nekar prövningstillstånd

Uppdaterad
Publicerad

Bengt Ågerup har en miljardstor skatteskuld. Han begärde prövningstillstånd i Högsta domstolen, men har nu fått avslag. Detta meddelas under fredagsförmiddagen, något som Expressen var först att rapportera om.

Bengt Ågerup är en medicinsk ingenjör som byggt upp en förmögenhet genom sina tidigare företag i Uppsala. Men som SVT tidigare rapporterat är han skyldig Skatteverket 1,6 miljarder kronor. I november 2023 beslutade tingsrätten att frysa Ågerups svenska tillgångar.

Konkursförvaltaren har också letat efter Bengt Ågerups ekonomiska tillgångar på Cypern. Detta har den svenske miljardären bestridit. Enligt honom skulle hans konkurs endast gälla i Sverige och därför begärde han ett prövningstillstånd i Högsta domstolen.

På fredagen kom beskedet att Högsta domstolen inte kommer ta upp Ågerups fall. Det innebär att konkursförvaltaren kan gå vidare och leta efter hans tillgångar utomlands.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.