Man med keps och en boll i handen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Lennart Lönnquist om varför han bytte ut golf till fotbollsgolf. Foto: William Kvist/SVT

Fotbollsgolfaren Lennart började spela för sex år sedan – nu tävlar han i EM

Uppdaterad
Publicerad

I helgen avgörs Europamästerskapet i fotbollsgolf i Alunda. På plats finns över hundra deltagare som tävlar för nio olika länder. Eftersom tävlingens 150 platser inte fylldes så fick alla som anmält sig vara med och tävla.

– Mitt mål är att inte komma sist, säger Lennart Lönnquist som deltar i sitt första stora mästerskap.

Både EM och VM har tidigare avgjorts i Alunda. Senast var VM 2018. I år tävlar både tidigare världsmästare och personer som nyligen upptäckt sporten.

– Jag ställer inte upp för att vinna utan jag är med eftersom tävlingen spelas på min hemmabana och för att det är kul att kunna säga att man har deltagit i ett Europamästerskap, säger Lennart Lönnquist.

Van vid press

Bland tävlingens stora namn är Alundasonen Simon Bruce som under mästerskapets initiala dagar tog hem guldpokalen i dubbel och dubbel mix.

– Jag är van att ha press men jag tycker ändå att jag kan släppa pressen inför singelfinalen eftersom jag redan har vunnit i dubbel. Men jag vill såklart ge det en chans, säger Simon Bruce.

Skön stämning

I mästerskapet deltar danskar, tyskar och ungrare bland annat. Somliga satsar på medalj medan andra går in med en mer avslappnad inställning.

– Det är en väldigt öppen och trevlig sport. Vi träffas ofta på kvällarna för att äta middag tillsammans, så det är en fin gemenskap, menar domaren Julia Berglind Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.