Jonas Ekerby Kuzavas håller upp ett föremål som han tagit med sig till inspelningen av antikrundan i Uppsala

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vill kunna hänga upp den på väggen utan att skämmas”. Jonas Ekerby Kuzavas tog med sig en vävd tapet till inspelningen av Antikrundan i Uppsala. Foto: Pontus Stark

Gott om unga besökare när Antikrundan stannade till i Uppsala – ”tror vår generation vill vara unika”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s långkörare Antikrundan gjorde under tisdagen ett stopp i Botaniska trädgården i Uppsala. Uppslutningen var stor och kön av besökare ringlade sig lång genom trädgården.

Sist i den långa kön, när SVT Uppsala var på plats, stod en förväntansfull Jonas Ekerby Kuzavas, som studerar till föremålsantikvarie och som har ett intresse för antikviteter.

– Jag tog med mig en vävd tapet av något slag, som jag inte kan någonting om, säger Jonas Ekerby Kuzavas, som hoppas få lite klarhet i dess historia av Antikrundans experterna.

– Jag vill kunna hänga upp den på väggen utan att skämmas, fortsätter han.

Fick nobben av The Beatles

Ett annat av föremålen i kön är en brevkorrespondens från The Beatles. Anton Rask är medlem i en orkester, som på 70-talet fick ett brevsvar från pop- rockgruppen.

– Jag tycker att det är spännande med gamla brev. Även om de skrev att de inte kunde komma på jubileumskonserten är det häftigt att de ens fick svar. Därför känns det kul att få visa upp brevet, säger han.

Flera unga besökare

Klara Ray var en annan av de yngre besökarna som väntade spänt i kön.

– Jag tror att vår generation vill vara unika och ha lite egna saker hemma, säger hon.

I klippet: ”Kul att få leta upp saker ingen annan har” – Se ett urval av de antikviteter som Uppsalaborna tog med sig till Botaniska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.