– Pizzeria Tullen, god eftermiddag.
En pizzeria i Enköping kan vara hem åt Sveriges största kebabrulle. Ja, i alla fall tillagningsplats. För med sina 90 centimeter och 3,5 kilo tronar Simon Kachoas rulle högt på menyn.
– Den är stor. Ingen kan äta den själv, säger han.
Efter julmaten
Idén fick ha strax innan jul. Och tanken var att presentera den redan i december.
– Min son tyckte det var bättre efter julmaten, säger han och skrattar.
Tanken med kebabrullen är att dela. För med sin digra storlek är det svårt att klämma den själv.
– Fyra personer kanske. Eller en familj. Jag har testat att äta den själv, det går inte, säger Simon Kachoa.
Rolig grej
Rullen ser pizzabagaren som en rolig grej, men självklart är rullen till för att säljas.
– Den har sålt bra.
Hur får man hem den?
– Flera påsar.
Vad innehåller den?
– Allt som en vanlig rulle innehåller. Sallad, kebab, pommes, sås, tomat, lök.
Stor rulle – högt pris
Rullen är som nämnt ämnat att dela på, något som också visar sig i priset – då summan 299 kronor är förhållandevis mastigt för en rulle med kött i.
– Jag vet inte vad den kostar att göra faktiskt. Men det är inte det viktiga för oss. Vi vill att folk ska tycka den är god.