En av de blodiga knivar som polisen hittade i bostaden där brottet misstänks ha ägt rum. Målsägaren vårdades på sjukhus med ett cirka 5 centimeter långt skärsår i halsen. Foto: Polisen

Höggs flera gånger – släkting åtalas för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern åtalas nu för försök till mord på en släkting. Enligt åtalet så har den misstänkte huggit målsägaren flera gånger, med risk för hans liv.

Det var i november förra året som männen drack alkohol tillsammans och festade i en lägenhet i Uppsala. Senare på kvällen kom ett larm från bostaden. En man var knivhuggen och blödde från halsen och närheten av bröstet. Flera polispatruller skickades till platsen och en misstänkt kunde gripas odramatiskt i anslutning till adressen.

Inne i lägenheten fanns trasiga och omkullvälta möbler. Polisen fick intrycket av att det förekommit ”en fight”.

Det intygades av ett vittne på platsen, men de inblandade har i förhör inte kunnat ge några detaljerade uppgifter om vad som lett fram till skärningen i halsen och huggen mot bålen. Släktingarna var alkoholpåverkade under bråket, och det har även förekommit andra droger.

Fick livshotande skador

Kammaråklagare Arash Zavosh har väckt åtal och om cirka två veckor inleds rättegången i Uppsala tingsrätt. Kammaråklagaren hävdar att målsägaren fick ta emot fyra hugg mot kroppen.

– Hade jag inte räknat med fällande dom, så hade jag inte väckt åtal. Målsägaren fick livshotande skador och det fanns en överhängande risk att han inte överlevt utan vård, säger Arash Zavosh.

Den misstänkte har i förhör förnekat brott och hävdat att släktingen kommit emot honom med kniv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.