Polisen misstänker att flera av inbrotten hänger ihop. Foto: TT

Inbrottsvåg i länet – ”Tjyvarna inriktade på smycken”

Uppdaterad
Publicerad

Under den gångna helgen har Uppsalapolisen noterat ett stort antal fullbordade inbrott och inbrottsförsök i villor och lägenheter. Nu misstänker polisen att flera av inbrotten hänger ihop.

Brotten ska ha ägt rum på olika platser runt om i länet: i Uppsala har lägenheter och villor i Valsätra, Sävja, Nåntuna, Vilan, Stenhagen, Flogsta och i centrum utsatts för inbrott eller inbrottsförsök.

– I de fall som tjyvarna kommit in i bostäderna är det smycken man riktat in sig på, säger Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Även i Vattholma och i Knivsta misstänker polisen brott. Där handlar det om inbrottsförsök respektive fullbordat inbrott i villa. Enligt Christer Nordström misstänker Uppsalapolisen att flertalet av inbrotten hänger ihop.

”Flera personer häktade”

– Vi har flera personer som är häktade i nuläget för tidigare brott, och vi misstänker att de som ligger bakom helgens inbrott tillhör samma konstellation.

Finns det några misstänkta för inbrotten?

– Nej, inte i nuläget.

Hur arbetar polisen i utredningen?

– Eftersom vi misstänker att flera av inbrotten hänger ihop måste vi säkra spår. Det gör vi genom att i detalj genomföra tekniska undersökningar för att sedan jämföra med tidigare misstänkta inbrott. Vi har en särskild grupp som arbetar med det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.