Polisen sökte tidigare i veckan igenom den bil som senare uppges ha beslagtagits. Foto: Utryckning Uppsala

Man begärs häktad för Gränbymord

Publicerad

För två veckor sedan greps en man misstänkt för narkotika- och vapenbrott. Nu begärs han även häktad för mordet i Gränby i november i fjol.

Mannen, som är i 20-årsåldern sitter redan häktad för narkotika- och vapenbrott tillsammans med ytterligare en jämnårig man. Nu tror sig åklagaren också hittat bevis för att mannen ska ha varit involverad i mordet i Gränby i november 2018 och begär honom häktad för detta.

– Vi har funnit bevis som binder den här personen till mordet. Han är ju sedan två veckor redan häktad för narkotika- och vapenbrott, säger åklagare Lise-Lotte Tegler.

Hon är förtegen kring vad de funnit.

– Jag kan inte säga vad vi har på honom på grund av förundersökningssekretess men jag anser att vi har relativt goda bevis, säger Lise-Lotte Tegler.

Det var den 2 november 2018 som en man i 30-årsåldern sköts till döds utomhus på en gata i Gränby. Den begärt häktade mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.