Mannen hittades död i en lägenhet i Knivsta. Foto: Utryckning Uppsala

Man efterlyst för mord i Knivsta – kropp kan ha legat en vecka

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern kan ha legat död i nära en vecka när han hittades i en lägenhet i Knivsta i början av september.

Nu har en man häktats i sin utevaro misstänkt för mordet – en förutsättning för att kunna efterlysas internationellt.

Under tidiga onsdagskvällen 4 september hittades en man i 25-årsåldern död i en lägenhet Knivsta.

Då det fanns omständigheter på platsen som fick polisen att misstänka brott inleddes en mordutredning – och under tisdagen häktades en man i 30-årsåldern i sin utevaro.

Kan efterlysas internationellt

Mannen, som är hemmahörande i södra Stockholm, är efterlyst i Sverige, men om den har vidgats internationellt – vilket kräver en utevarohäktning – vill inte åklagaren kommentera.

– Vi har ännu inte lokaliserat den här mannen så det råder stark förundersökningssekretess, säger Hedda Wittbom Skog.

Polisen ska ännu inte ha kunnat fastslå när den döde avlidit, men har uppgett att det rör sig någon gång mellan 29 augusti tills han hittades sex dagar senare.

– Det kan jag inte kommentera eller förklara i nuläget. Varför jag inte kan det kan jag inte heller gå in på, säger Hedda Wittbom Skog.

Advokaten får inte kontakt

När kroppen hittades i Knivsta var den nu mordmisstänkte mannen redan misstänkt för andra brott, både i Knivsta och i Stockholm.

– Jag vet inte hur han ställer sig till brottsmisstankarna då jag inte har kunnat prata med honom, men vi bestred häktningsyrkandet då det är vad jag tror att han hade velat, säger mannens advokat Marcus Lodin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.