Minderårig person misstänkt för bränderna i Gränby

Uppdaterad
Publicerad

En person är nu misstänkt för den senaste tidens bränder i stadsdelen Gränby i Uppsala. Enligt polisen rör det sig om en minderårig person. 

Polisen skriver på sin hemsida att deras utredning nu har lett fram till att det finns en misstänkt person till den senaste tidens bränder i Gränby. Personen är minderårig och därför är socialtjänsten inkopplad. Polisen meddelar att de i nuläget inte kommer att kommentera ärendet vidare.

Flertalet bränder i samma område

Under förra veckan fick räddningstjänsten ett flertal larm om bränder i ett bostadsområde i Gränby, bland annat i flera soprum. Polisen har befunnits sig på plats med flertalet patruller och genomfört dörrknackning. Man misstänkte ett samband mellan bränderna.

Ingen person har påträffats skadad efter bränderna. Den misstänkte är inte frihetsberövad och det är ännu inte känt hur personen ställer sig till misstankarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.