kött hälls ner i en stekpanna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Gör man en gryta med vidsvin kan man egentligen behandla det som vilket kött som helst”- se när kocken Jonaz Bergstrand lagar en vildsvinsgryta. Foto: Georg Camitz/SVT

Nya regler för försäljning av vildsvin – här är köket som ”tjuvstartat”

Uppdaterad
Publicerad

Nya regler gör det möjligt för jägare att sälja vildsvinskött direkt till restauranger eller privatpersoner. Men det kan vara knepigt att veta vad du ska laga för maträtt med vildsvinskött. SVT:s reporter begav sig till ett kök i Uppsala för att ta reda på det.

– Vildsvinskött har en väldigt fin smak och ger mycket karaktär, säger kocken Jonaz Bergstrand.

De nya reglerna träder i kraft den 4:e november och innebär att jägare inte längre måste skicka köttet till vilthanteringsläggning, eller äta det själva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.