• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Polisen tipsades via larmapp

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades ut till en sommarstuga söder om Tierp av en stugägare vid 04-tiden på torsdagsmorgonen.

– Man hade larm kopplat till telefonen som löst ut, säger polisbefäl Ivan Åslund.

Polisen åkte ut då ut med bland annat en hundpatrull.

– Hunden spårade direkt och efter några minuter hittade vi på tjuvar som gått genom skogsdungen mot Ottarsborgss idrottsplats, berättar Ivan Åslund som är regionledningsbefäl vid polisregion mitt.

Där hade de en bil parkerad och den ena misstänkte greps i bilen, den andra precis utanför. I bilen fanns gods från stugan.

Hur snabbt efter larmet var ni på plats?

– Det tog nog en 30 minuter att komma dit. Men de här båda hade i godan ro lastat gods under tiden.

De gripna är två män, den ena i 30-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare, den andra är i 40-årsåldern. De båda kommer att förhöras senare under morgonen misstänkta för stöld genom inbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.