Polis framför polisens husbil i Gottsunda

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi ska inte sluta leva det normala livet”, säger Åsa Larsson, tf. lokalpolisområdeschef. Foto: David Rydell

Reagerar efter skjutningen i Gottsunda: ”Det är fruktansvärt för alla”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fortsätter med sina insatser i Gottsunda efter skjutningen på midsommarafton och under tisdagen var man på plats med sitt mobila poliskontor. Samtidigt håller Kulturpunkten extra öppet för barn och unga.

– I onsdags hade vi ett evenemang med tusentals besökande. Det var feststämning och lycka. Sen så kommer det här och man blir så ledsen, säger Mattias Rosendahl, verksamhetsledare på Kulturpunkten i Gottsunda.

”Det är fruktansvärt”, säger Mattias Rosendahl, verksamhetsledare på Kulturpunkten i Gottsunda, som tycker att skjutningen på Midsommarafton förstör så mycket fint som finns i Gottsunda. Foto: David Rydell

Även polisen fortsatte sitt arbete i Gottsunda under tisdagen. Utöver utredningsåtgärder så som dörrknackning har man även varit på plats med sitt mobila poliskontor i brottsförebyggande syfte.

– Vi kommer att prata med de medborgarna som vill prata med oss och skapa trygghet, säger Åsa Larsson, tf. lokalpolisområdeschef.

Polisens teori: Gängledare måltavla

En poliskälla säger till SVT att en gängledare kan ha varit måltavlan för skjutningen.

– Det är ett av flera spår vi jobbar med, vi arbetar förutsättningslöst med den här utredningen.

Polisens förundersökningsledare uppger för SVT att de i nuläget kan gå in på om det finns någon gripen eller misstänkt i ärendet.

Det finns inga nya uppgifter kring 14-åringens skadeläge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.