Gör en fest av julbordsresterna

Uppdaterad
Publicerad

Markus Arkevid är köksmästare i Uppsala. Han har några knep för hur du kan fräscha upp resterna från julbordet.

– Man kan göra en gräddsås till köttbullarna och värma dem i, så får du en betydligt saftigare rätt. Samma med Jansson, skvätt på lite grädde så slipper du att den blir torr, säger han.

Men köksmästaren framhåller samtidigt att tillagad mat, som hålls varm länge eller förvaras i kylskåp, efter ett tag tappar mycket av den goda smaken. Så det bästa är enligt honom att se till att det inte blir några rester alls.

– Redan i affären när man handlar kan man tänka till hur mycket man verkligen behöver, säger Markus Arkevid.

I klippet ovan får du tips om vad du kan göra med överbliven julskinka, revbensspjäll och lax.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.