Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Erik Leijonhufvud

Snöröjaren: Vi får skotta flera gånger

Uppdaterad
Publicerad

Snöröjning, byte av cykeldäck och hala promenader. Uppsalaborna har fullt sjå med att anpassa sig efter de nya vinterförhållandena. Men trots att Lennart Bonin går med kryckor eller rullator tycker han mycket om snön.

– Det är härligt, säger han.

I stora delar av Uppsala län har SMHI utfärdat en gul varning för snöfall, och lokalt väntas upp mot 30 centimeter snö i området. Snöfallet kan bland annat orsaka trafikstörningar, störningar i elförsörjningen samt begränsad framkomlighet på vägar. Robin Eriksson arbetar med snöröjning och har haft fullt upp under dagen.

– Vi räknar med att få skotta ett par gånger till i dag. Vi ska se till att det inte är halt, så att det är säkert för folk att gå. Olyckor vill vi inte ha, säger han.

Även på cykelbutiken Cykel-Viktor har det varit mycket att göra, då många har velat byta ut däcken på cyklarna. När Alexander Afverberg kom in till jobbet på morgonen var det redan kö.

– Det är en av dagarna där man har mest att göra på hela året.

Hör Uppsalaborna berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.