• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergvik i Söderhamns kommun, Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i ett radhus. Räddningsledaren uppmanar människor och trafik i området att hålla sig borta. Information om händelsen kan fås på restaurangen vid Bergviks IP. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Stefan Pontans fru Carina tycker till om hushållsposten 25 000 kronor för nyårsraketer. Foto: SVT

Stefan bjuder grannarna på nyårsfyrverkeri – för 25 000 kronor

Publicerad

Det finns de som gillar fyrverkerier, och så finns det Stefan Pontan i Örsundsbro. Han ställer till med ett stort nyårsfyrverkeri för sina grannar – och tar pengarna helt och hållet ur egen ficka.

För fjärde året i rad ordnar Stefan Pontan fyrverkerier på en äng utanför Örsundsbro på nyårsafton. Årets upplaga av fyrverkeriet går loss på lika mycket som tidigare år, omkring 25 000 kronor.

– Jag samlar på mig fyrverkerier här och där under året. Det är vackert, och mäktigt, säger han om sitt intresse för fyrverkerier.

”Har själv djur”

Tidigare år har det kommit synpunkter från hund- och hästägare vars djur blir skrämda av ljudet.

– Jag har själv djur och har förståelse för det. Och jag skjuter inte av någonting på gatan här utanför huset. Utan längre bort och bara på de tider som Enköpings kommun tillåter, säger Stefan Pontan.

I klippet: Hör mer från Stefan och hustrun Carina Pontan om att 25 000 kronor av hushållskassan går till nyårsraketer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.