Stefan Löfven var på virtuellt besök i Uppsala län. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Löfven om studentsmittan i Uppsala: ”De är vuxna människor”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen besökte statsminister Stefan Löfven (S) flera verksamheter i Uppsala län – digitalt. Samtidigt som han tycker det finns mycket att lära av Uppsala län, tycker han att vissa av länets invånare borde sköta sig bättre än de gör.

Vanligtvis brukar Stefan Löfven (S) åka ut på en Sverigeturné men på grund av pandemin sker besöken virtuellt istället.

Första besöket på var ett möte om vaccination i Region Uppsala, och ett livebesök på vaccinationscentralen Kompassen i Enköping. Statsministern besökte också Uppsala kommun som inlett ett utvecklingsarbete för att bli bäst på äldreomsorg i Sverige.

Coronaviruset i Uppsala

– Uppsala visar vägen och här finns mycket att lära, säger Stefan Löfven om det digitala besöket.

Han hann även med ett livebesök på Balders vård- och omsorgsboende och träffpunkt Medelpunkten i Storvreta – två kommunala verksamheter som arbetar för samvaro och för att förebygga ofrivillig ensamhet hos äldre.

50-tal studenter bär på muterat virus

I Uppsala hade på måndagen sammanlagt 47 studenter fångats i regionens mutationsscreening. Det innebär att de troligen bär på den sydafrikanska eller brasilianska varianten av covid-19. Statsministern kommenterar situationen:

– De är vuxna människor och borde förstå.

Hör Stefan Löfven (S) kommentera inställda vaccinationer och smittan bland studenter i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet