Tåg evakuerat i Knivsta – betongföremål på spåret

Uppdaterad
Publicerad

Ett SL-tåg fick evakueras i Knivsta. Detta efter att ha kört in i ett föremål som låg på spåret. Krocken orsakade skador på tåget och resenärerna behövde därför evakueras.

– Det handlar om sabotage, säger Karolina Wichman, kommunikatör på trafikförvaltningen.

Det var under under torsdagskvällen som ett SL-tåg i Knivsta körde på ett betongföremål som låg på spåret. Skadorna gjorde att tåget inte kunde fortsätta köra och passagerarna fick kliva av.

– Någon har medvetet placerat ett betongföremål på spåret. Vi klassar ärendet som sabotage och därför har även polisen kopplats in, säger Karolina Wichman.

Vad har ni för information till resenärerna?

– Resenärerna som satt på tåget och flyttats till ett annat tåg. Utöver det kommer trafiken påverkas under kvällen med förseningar för SL-tågen, så man får hålla koll på tidtabellen, säger Karolina Wichman.

Polisen har under torsdagskvällen skickat flera patruller till länsgränsen i Uppsala län för att undersöka uppgifterna om ett eventuellt sabotage.

– Vi blev inkopplade sent i ärendet och läste om det på Trafikverkets hemsida, säger Ola Österling, presstalesperson för Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.