Mannen misstänks ha misshandlat sju personer i centrala Uppsala, och en ordningsvakt i Stockholm. Foto: SVT

Ung man misstänks ha misshandlat åtta personer – bet ungdom i bröstet

Uppdaterad
Publicerad

När mannen i 20-årsåldern greps hade han varit efterlyst i två veckor, misstänkt för att ha misshandlat sju personer runtom i Uppsala. Vid ett tillfälle ska en ungdom blivit biten i bröstet och vi ett annat blev butikspersonal nedslagen.

Mannen sitter nu häktad misstänkt för brottet som ska ha begåtts mellan april till slutet av juni i år. Enligt åklagare Michael Ehrencrona handlar det om ”basala dispyter” som snabbt övergår till handgemäng.

– Det är ”random act of violence” på stan kan man säga. Han råkar stöta in i personer och kan inte låta bli att misshandla dem, och man behöver inte göra så mycket för att framkalla hans raseri, säger Michael Ehrencrona.

Tumult i galleria

Han beskriver mannen som en ”ensamvarg”, som han gärna hade fått häktad tidigare.

– När polisen presenterade utredningarna beslutade vi att anhålla honom i sin frånvaro, sedan åkte han fast vid en stöld. Var dags att spärra in honom nu, säger han.

En av händelserna utspelade sig i Svava-gallerian, där mannen ska ha blivit tillsagd att betala för sitt lösgodis – och därefter blivit arg.

– Han hotade en kvinna i personalen, misshandlade en annan med lösgodispåsen. Och när han försökte fly blev en ur allmänheten, som försökte stoppa honom, misshandlad.

Ungdom biten i bröstet

Den första misstanken gäller allvarlig misshandel av en ordningsvakt i på T-centralen i Stockholm, den senaste på centralstationen i Uppsala.

– Där blev två ungdomar misshandlade och han ska ha bitit den ena i bröstet, ganska rejält, säger Michael Ehrencrona.

SVT Nyheter Uppsala har sökt mannens advokat, men utan resultat. Enligt åklagaren ska mannen ha medgett några händelser men nekar till merparten av brottsmisstankarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.