Politikern David Perez döms för skattebrott av kammarrätten. Tvingas betala miljonbelopp. Foto: Uppsala kommun

Uppsalapolitikern David Perez (SD) förlorar skattetvist – tvingas betala tio miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas riksdagsledamot David Perez, som tidigare hade en framträdande roll i Uppsalapolitiken, förlorar en segdragen tvist med Skatteverket. Kammarrätten går på Skatteverkets linje och menar att Perez lämnat oriktiga uppgifter i deklarationer. Det här rapporterar Expressen.

Tvisten mellan Skatteverket och David Perez, som är ledamot i kommunfullmäktige i Uppsala, har pågått i flera år. Knappt ett halvår före senaste valet kom förvaltningsrättens dom om att Perez skulle betala tio miljoner kronor i obetalda skatter och avgifter. En dom som nu alltså fastslås av den högre instansen, kammarrätten.

David Perez har, enligt Expressen, hävdat att han inte varit delägare i de aktuella bolagen som figurerar i utredningen och inte heller tjänat på överföringar mellan bolagen.

Dök upp i Panamaläckan

David Perez blev intressant för Skatteverket i samband med den så kallade Panamaläckan 2013, där det upptäcktes överföringar från skatteparadisbolag och att stora summor slussats ut ur landet.

SVT söker David Perez för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.