Det var 21.32 på fredagskvällen som polisen larmades om en skottlossning på Musikvägen i Gottsunda i Uppsala. Foto: Utryckning Uppsala

Utredning efter skottlossning växer: Nu åtta frihetsberövade

Uppdaterad
Publicerad

Nu är inte mindre än åtta män anhållna efter fredagskvällens skottlossning i Gottsundaområdet i Uppsala. Ytterligare två greps under lördagen. Misstankarna för samtliga: mordförsök och grovt vapenbrott.

Det var 21.32 på fredagskvällen som polisen larmades om att ett antal skott hörts på Musikvägen i Gottsunda i Uppsala. Polisen kunde konstatera att skottlossning ägt rum.

Fyra män greps redan på fredagsnatten och ytterligare två någon timme senare. Alla sex män i åldrarna 20-40 år.

Under lördagen greps och anhölls alltså två män till i spåren av polisutredningen.

– De är nu åtta som sitter frihetsberövade, säger Carin Bernström, jourförundersökningsledare vid polisregion Mitt.

Alla åtta är män och i nuläget är brottsrubriceringen på dem alla försök till mord samt grovt vapenbrott. Det har gjorts husrannsakningar men polisen vill inte kommentera om vapen tagits i beslag.

Poliskälla: Grupperingar sköt mot varandra

Det har varit flera stora bråk mellan två grupper från Gottsunda/Valsätra under veckan, där polisen bland annat omändertagit och bussat i väg personer för att kyla ned stämningen.

Enligt polisuppgifter till UNT ska det även på fredagskvällen handla om att två grupperingar ha drabbat samman.

– Folk har sett dem skjuta mot varandra, sa Susanne Sjögren, regionledningsbefäl på polisen, tilll UNT natten till lördag.

Under helgen vill varken polis eller åklagarmyndigheten kommentera om man ser ett samband mellan skottlossningen och den pågående konflikten i området.

Enligt uppgifter till UNT har två grupperingar skjutit mot varandra?

– Händelseförloppet kan jag inte uttala mig om eftersom utredningen är pågående. Det måste utredas färdigt. I inledningen kommer det alltid in uppgifter från olika hålll, säger

Ingen verkar ha skadats

Tillhör de gripna alla samma sida i konflikten?

– Det törs jag inte säga.

På natten mellan fredag och lördag konstaterade polisen att ingen person verkade ha träffats av kulor.

Har någon skadad person sökt vård sedan dess?

– Nej, säger Carin Bernström, jourhavande FU-ledare vid polisen i Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.