Kvinna vid hus

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon: Kika in i torpet där Wilma Munther bor. Hon har bosatt sig där för att kunna lägga undan större delen av både lönen och CSN-lånet. Foto: Julia Carlbaum/SVT

Wilma, 22, bor ensam i ett torp i Alunda – sparar 25 000 kronor i månaden

Uppdaterad
Publicerad

Utomhusdusch, vedspis och förbränningstoalett på gården. Det är verklighet för Wilma Munther. Genom att leva enkelt och ha låga utgifter kan hon spara uppemot 25 000 kronor i månaden.

När Wilma Munther flyttade hemifrån gick flyttlasset till ett torp utanför Alunda, hon hyr av sina föräldrar. Där bor hon på heltid sedan ett år tillbaka tillsammans med sin hund. Hon duschar utomhus året om, värmer upp huset med ved, har utedass i form av en förbränningstoalett och hon odlar sina egna grönsaker, som Dagens Nyheter var först med att berätta om.

– Det är verkligen helt fantastiskt att leva såhär, att hålla på och utmana sig själv, säger Wilma Munther.

Sparar uppemot 25 000 i månaden

Hon pluggar heltid på distans och jobbar extra som maskinansvarig och hon får in omkring 30 000 kronor per månad. Av dessa sparar hon uppemot 25 000 kronor i fonder och aktier.

– Jag vill köpa drömhuset, drömbilen och så vidare. Alla de sakerna kräver mycket pengar så det handlar om att spara, säger hon.

Men alla kanske inte kan hyra ett torp av sina föräldrar för en tusenlapp i månaden – vad säger du om det?

– Jag förstår att jag får kritik för att det är såklart jag kan spara undan när jag bara har den utgiften för hyran. Men jag kan inte göra något åt det, jag lider med dem som inte har samma möjlighet.

I videon: Få en inblick i Wilma Munthers liv i torpet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.