man som står framför pool på sommarland

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer om hur Reine Flodin ser på den tuffa sommaren i klippet och om det är aktuellt att se över öppettiderna för sommarland till nästa år. Foto: Maria Haglund/SVT

10 000 färre besökare på Sunne sommarland

Publicerad

Sunne sommarland fick en tuff säsong där vädret verkar ha bidragit till att besökarna svek. Totalt tappade vattenparken 10 000 besökare jämfört med en genomsnittlig sommar.

– Det var för dåligt väder i juli och i början av augusti, säger Reine Flodin, destinationschef First Camp Sunne.

Sommarland i Sunne öppnade vid midsommar och höll öppet i 51 dagar. 45 skolungdomar hade anställning men under regniga dagar var det få besökare och lite att göra.

– Det har varit tråkiga dagar för dem när det varit lite människor, vi har försökt hitta på andra arbetsuppgifter på området, säger Flodin.

Men trots besökstappet i år är destinationschefen inte orolig för varken nästa säsong eller sommarlandets framtid.

– Nej, jag tror tvärtom vi kan öka på sikt om vi får till några nyheter om några år.

 Hör mer om hur Reine Flodin ser på den tuffa sommaren i klippet och om det är aktuellt att se över öppettiderna för sommarland till nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.