Parafotbolls spelare i laget Progress

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är sällan griniga spelare” – hör tränare och spelare från Karlstadlaget Progress. Foto: SVT

26 lag gästade Karlstad – under nationella spelen i parafotboll

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen gästar 26 lag från hela Sverige Karlstad för att vara med i de nationella spelen i parafotboll. Spelare i åldrarna 6 år och uppåt spelar i blandade lag, tjejer och killar, på Klasmossens IP.

– Det ska bli jättekul att få träffa och möta andra lag, säger Lukas Sedell, 10, strax innan han ska gå sin första match.

Lukas och hans kompis Adrian har dragit på sig sina grön-vita klubbtröjor och sitter på läktaren och väntar på att få spela sin första match.

– Jag är lite nervös, erkänner Adrian Storme. Det är ju mitt första SM, säger han.

Deras äldre lagkamrater i Karlstadlaget Progress är redan på planen och spelar förmiddagens match mot Sätra från Gävle.

Vissa kunde knappt spela fotboll innan

– De är jätteduktiga. En del av våra spelare kunde knappt spela fotboll när de kom till oss, berättar Jan Thorin, tränare och arrangör för helgens turnering.

Spelarna är taggade och det dröjde bara några minuter innan Progress tog ledningen i matchen. Deras tränare är nöjd, inte bara med sitt eget lag.

– Jag njuter av att se all skönfotboll som spelas den här helgen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.