Ett par sitter tillsammans med sin hund på en gräsmatta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det blev ingen intervju med paret Westmans bordercollie – men i klippet berättar matte och husse om varför deras hund deltog i Storfors hundklubbs aktivitetsdag. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Aktivitetsdag avslutade hundens vecka i Storfors

Uppdaterad
Publicerad

Storfors hundar fick testa såväl luktsinne som lydnad när hundens vecka avslutades med en aktivitetsdag på Rönninge idrottsplats under söndagen.

– Vi hoppas hitta nått nytt att göra med vår hund, var Camilla och Eric Westmans förhoppning när de tog med sig sin bordercollie till aktivitetsdagen.

Solen flödade över Rönninge idrottsplats i Storfors när hundekipage efter hundekipage samlades för att ta del av Storfors hundklubbs aktivitetsdag under söndagen.

– I dag kan man testa på rallylydnad och lite nosaktiviteter, berättade Johanna Kjetselberg som är styrelseledamot i Storfors hundklubb.

Aktivitetsdagen var en del i den rikstäckande satsningen på hundens vecka som genomförs av ett studieförbund i samarbete med flera hundorganisationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.