Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Gör en insats för miljön, och klubben” – följ med Jerker Kruse från Karlstad Loggers ut på älvstädningen och hör hans tankar om varför de genomför älvstädningen. Foto: SVT

Årets älvstädning: ”Drygt sex påsar skräp har fyllts”

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 3 000 personer från 130 olika idrottsföreningar har deltagit i den stora älvstädningen på flera platser under helgen i Sverige – däribland Klarälven och Gullspångsälven.

– Jag tycker det är bra att få göra en insats för miljön och samtidigt göra en insats för klubben och göra det tillsammans, säger Jerker Kruse, kassör Karlstad Loggers.

Älvstädningen anordnas varje sommar av Fortum i samarbete med Städa Sverige. Sedan starten 2013 har 252 ton skräp städats bort.

– Otroligt engagemang i år och så kul att se många så peppade, säger Sofia Steinbock, kommunkationsspecialist Fortum.

En av föreningarna som städade längs Klarälven under lördagen var idrottsföreningen Karlstad Loggers som befann sig på Älvåker.

Starta klippet för att se älvstädarnas arbete längs Klarälven – och hör Jerker Kruse berätta om vilket slags skräp de har hittat .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.