Anders Knape. Arkivbild. Foto: Jessica Gow / TT

Anders Knape (M) lämnar alla sina politiska uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

M-toppen Anders Knape (M) väljer på egen begäran att lämna sina politiska uppdrag, uppger Moderaterna i ett pressmeddelande. Detta efter att polisen inlett en förundersökning om sexköp mot SKR-ordföranden tillika Karlstadpolitikern. Själv förnekar han brott.

Han lämnar uppdraget som kommunfullmäktiges ordförande i Karlstad och som ordförande i Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt som ordförande i KPA Tjänstepensions AB.

Det har påbörjats en förundersökning mot Anders Knape som rör misstanke om köp av sexuell tjänst. Han förnekar brott.

– Jag vill understryka att jag inte har begått det brott som jag misstänks för, och jag hoppas att allt reds ut så fort som möjligt. Men med respekt för uppdragens karaktär, och av hänsyn till Karlstads kommun och till SKR, lämnar jag mina uppdrag, uppger Anders Knape i pressmeddelandet.

Håkan Axelsson, förbundsordförande för Moderaterna i Värmland, vill inte lämna några ytterligare kommentarer kring händelsen.

Karlstads kommunstyrelseordförande: ”Man blir ju chockad”

När SVT når Per-Samuel Nisser (M), Karlstads kommunstyrelseordförande, har han precis nåtts av nyheten.

– Jag vet inget mer än det du läser upp. Jag vet inte vad det står för. Man blir ju chockad naturligtvis men jag har inga kommentarer just nu, säger han.

SVT Nyheter Värmland söker Anders Knape (M) för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.