Bilden är en genrebild. Foto: SVT / arkiv

Biljakt i Arvika: Rymde från polisen i 120 på 40-väg

Publicerad

Polisen kände igen personerna i bilen och beslutade sig för att följa efter dem. Det blev en vild färd genom centrala Arvika. Mötande bilar tvingades upp på trottoaren när fortköraren trängde sig fram i 120 kilometer i timmen på en 40-väg.

– Jag fick panik och bara gasade, säger föraren, som inte hade körkort men ändå hade satt sig bakom ratten eftersom han ”var hungrig och sugen på godis”.

Det var en fredagskväll i slutet av juli som polispatrullen fick syn på bilen, som kördes av en man i 40-årsåldern de kände igen. Men när de försökte stoppa honom för en kontroll tryckte föraren istället gasen i bott.

På Västra Kyrkogatan kör han om två bilar, samtidigt som det kommer två andra i mötande fil. De tvingas köra upp på trottoaren där det går både barn och vuxna.

– Jag hade nästan full gas men ville se till att jag inte körde på någon. Jag tänker på mina medmänniskor och inte bara mig själv, säger föraren i förhör.

Inget körkort

Sedan fortsätter biljakten ut på länsväg 172 som är en 80-väg men polispatrullen uppmäter en hastighet på 160 kilometer i timmen.

När polisen till slut griper föraren och passageraren, som då har lämnat bilen, visar det sig att bägge två var påverkade av amfetamin. Dessutom hade föraren inget körkort.

Nu åtalas föraren, bland annat, för grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri. Medpassageraren åtalas för ringa narkotikabrott. Bägge två har erkänt gärningarna i polisförhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.