Ulrica Olsson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det blev omfattande rök och sotskador på laboratoriet vid vårdcentralen i Filipstad när en etikettskrivare fattade eld. Foto: SVT/Ulrica Olsson

Brand vid vårdcentral i Filipstad

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt under söndagen ut på labbet vid vårdcentralen i Filipstad. Ett automatlarm gjorde att branden snabbt kunde begränsas, men det blev omfattande sot- och värmeskador på hela mottagningen, som nu tvingas hålla stängt åtminstone en vecka.

– Det är ett etikettskrivare som brunnit. Det kan tyckas banalt, men det var mycket rök och det kommer att bli ett krävande saneringsarbete innan labbet kan öppna igen, säger Fredrik Carlstedt, tf enhetschef för vårdcentralerna i Filipstad och Storfors.

Patienter som har bokat tid för provtagning får istället ta sig till Kristinehamn eller Hagfors för att ta proverna där.

Merarbete

Vårdcentralens övriga verksamhet påverkas inte av branden, men det blir ändå ett visst merarbete.

– Det är ju mycket som hänger på prover, vilka recept som skrivas ut osv, så det är klart att arbetet påverkas, säger Fredrik Carlstedt.

En saneringsfirma har tagits in för att göra lokalen brukbar igen, men det är oklart när det arbetet kan bli klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.