Nödhjälp är på plats vid en olycksincident. Två ambulansfordon står vid sidan av vägen, medan flera personer är samlade nära bilarna. Blåa ljus blinkar från fordonen under natten. Området har träd och parkerade bilar i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från olyckan i natt. Foto: Privat

Busskur förstörd efter påkörning – person till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsnatten körde en bilist på en busskur på Färjestad i Karlstad. Först ska två bilar ha gått ihop och den ena inblandade fördes till sjukhus för att vårda sina skador. Föraren som körde på kuren och krockade ska sedan ha smitit från platsen.

Den skadade personen var vaken och talbar när denne fördes till sjukhus. I övrigt är skadeläget okänt.

Polisen har upprättat en anmälan om olovlig avvikande från trafikolycka.

Bilden visar en busshållplats vid en väg där en svart bil kör förbi. Hållplatsen har en takad struktur och en bänk, men det finns glasrester på marken som tyder på att rutan kan ha blivit krossad. I bakgrunden syns bostadshus och träd som förändras i färg, troligtvis på grund av hösten. Vädret verkar vara mulet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se busskuren under morgonen. Foto: Niclas Brunell/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.