I klippet berättar butiksägaren Kent Haglund om hur han ser på parkeringssituationen i centrum.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar butiksägaren Kent Haglund om hur han ser på parkeringssituationen i centrum. Foto: SVT

Butiksägare kritisk till utvecklingen i Karlstads centrum: ”Det har blivit sämre och sämre”

Uppdaterad
Publicerad

Nu höjs parkeringavgifter i Karlstad. Det gäller ett 20-tal parkeringsområden, bland annat vid biblioteket, Gamla badhuset och parkeringshuset Gripen. Det handlar om en prisökning på i genomsnitt två kronor i timmen.

I nästan 50 år har Kent Haglund drivit sin vapenbutik i centrala Karlstad. Han är oroad över utvecklingen i centrum.

– Det har blivit sämre och sämre, säger han.

Han pekar dels på framkomligheten i centrum, dels på parkeringssituationen.

Kent Haglund är inte ensam.

Många åsikter i SVT:s chat

Nyligen rapporterade SVT om att den ekonomiska utvecklingen i Karlstads centrum varit sämre än i andra jämförbara kommuner, enligt ett nytt cityindex. I SVT:s chat på webben krävde många Karlstadsbor bättre parkeringssituation.

I klippet berättar Kent Haglund om hur han ser på parkeringssituationen i centrum. Och parkeringsbolaget motiverar de höjda taxorna.

Så här säger kommunalrådet

Anders Tallgren (S), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden, har tidigare lovat förbättringar när det gäller parkeringssituationen i Karlstad. Nu höjs istället taxorna på ett antal parkeringsplatser.

– Parkeringsbolaget får stå för sitt beslut, säger Anders Tallgren.

Han säger att de samtidigt tittar på hur man ska kunna införa avgiftsfri korttidsparkering i centrala Karlstad.

Taxehöjningen som sker från 23 januari gäller ett 20-tal parkeringsområden, i Tingvallastaden är det oförändrad taxa de första två timmarna.

Fredrik Gustafsson som är verksamhetsutvecklare vid Karlstads parkerings AB säger att de höjda avgifterna handlar om att kompensera för bolagets ökade kostnader och i centrum om att öka tillgängligheten för att det idag är så billigt att parkera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.