Räddningstjänst plockar ner den skada byggnadsställningen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar insatsledaren Jan Thor om rivningen av ställningen. Foto: SVT

Byggställning riskerade att rasa efter påkörning av rattfull förare

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndag körde en berusad person in med sin bil i en husfasad i Råtorp. Delar slets loss från fasaden – stora skador på lägenhet.

Vid halvtre-tiden natten mot söndagen rammade en personbil en byggnadsställning och fasaden på ett flerfamiljshus på Råtorp i Karlstad

– Ren tur att ingen skadades. De som bor i lägenheten var bortresta, säger Andreas Carlson, sekreterare i bostadsrättsföreningen.

Foto: SVT

Stora skador

Det blev däremot stora skador på byggställning som var rest runt fasaden och på lägenheten i markplan. Där trycktes delar av väggen in och möbler som stod längs väggen slungades flera meter in i lägenheten:

– Det är stora skador som kan ha påverkat konstruktionen. Väggen har släppt från grundplattan.

Demolerad byggställning och hål i husfasad

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Byggställningen och fasaden fick stora skador. Foto: SVT

Byggställning riskerade rasa

Den kraftiga blåsten gjorde att ställningen riskerade att rasa över en hårt trafikerad väg och en busshållplats. Vid 11-tiden kunde räddningstjänst säkra och plocka ner ställningen som satt allt lösare i fasaden på grund av vinden.

– Det är det viktigaste just nu, säger Andreas Carlson, sekreterare i bostadsrättsföreningen.

Föraren av bilen, en man i 20-årsåldern, fick lättare skador, greps på plats och är nu misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, framkallande av fara för annan, ringa narkotikabrott och smitning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.