Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad spelarna Mattias Eriksson och Slade Jarman hade att säga inför säsongsstart. Bilden: Tre av spelarna tar några andetag innan nästa övning börjar Foto: Eric Liljestrand/SVT

Carlstad Crusaders herrlag har planen klar när Superserien är tillbaka: ”Ta hem allt”

Publicerad

Högsta serien i amerikansk fotboll är tillbaka och Carlstad Crusaders herrlag laddar upp inför premiärmatchen mot Kristianstad Predators den 13 april. Trots tidigare säsonger där laget kommit till flera slutspel, är det snart fyra år sedan de lyckades ta hem ett SM-guld.

Trots en tuff säsong förra året lyckades Mattias Eriksson från Crusaders bli utnämnd till både säsongens viktigaste spelare samt årets linebacker. Han var även med i den trupp som vann deras senaste SM-guld år 2020.

– Vi har en betydligt yngre trupp i år och det händer väldigt mycket med laget. Det ska bli spännande att se hur säsongen går men vi ska kriga in i det sista för att ta hem guldet till Karlstad, säger han.

Ett av nyförvärven är amerikanen Slade Jarman som rest från Florida för att ta rollen som quarterback i laget.

– Vi har ett bra lag och jag ser fram emot säsongen. Så länge vi går ut på planen och gör vårt jobb så borde allt lösa sig. Planen är att ta hem allt, säger han.

Hör i klippet ovan vad spelarna Mattias Eriksson och Slade Jarman hade att säga inför säsongsstart.

SUPERSERIEN

Superserien grundades år 1991 och är den högsta serien i amerikansk fotboll för herrar i landet.

Säsongen 2024 är den största på fem år och innehåller totalt sju svenska och ett norskt lag. Det är en fördubbling i antalet deltagande sedan 2019.

Herrarna från Karlstad har sedan 1991 vunnit nio SM-guld och har dessutom Superseriens längsta oavbrutna mästerskapsperiod med åtta raka SM-guld mellan 2010-2017.

Lagen som deltar i årets säsong:

  1. AIK
  2. Carlstad Crusaders
  3. Kristianstad Predators
  4. Limhamn Griffins
  5. Oslo Vikings
  6. Stockholm Mean Machines
  7. Tyresö Royal Crowns
  8. Örebro Black Knights

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.