Bild från uppvärmningen på en tävling i Nyköping. Foto: Sara Fogelberg

CheerXplosion anställer topp-coach från USA

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen KGF CheerXplosion satsar högre genom att blir den första föreningen inom svensk cheerleading att heltidsanställa en tränare för cheerlag.

Med hjälp av amerikanen Ian Inman hoppas klubben kunna ta sina lag till elitnivå.

– Vi har letat länge inom Europa för att hitta en person med en kompetens som motsvarar våra kvalitetskrav hos en head coach, säger klubbens pressansvarige Johan Lokander i ett pressmeddelande.

Ian Inman har tidigare jobbat för Infinity Allstars Jacksonville i Florida, en klubb som blev World Champions 2019.

”Unik satsning”

KGF CheerXplosion har satt sina spår på cheerleading-kartan tidigare: en av klubbens aktiva, Moa Ljungqvist, blev den första värmländskan i det svenska cheerleadinglandslaget och klubblaget Purple Angels har kvalat in till den internationella tävlingen The Summit  i USA 2020.

Nu blir KGF CheerXplosion den första cheerföreningen i Sverige att anställa en coach på heltid.

– Det är en unik satsning för Sverige och Norden att en förening anställt en heltidstränare som kommer att vara head coach för våra cheerlag, säger Johan Lokman.

– Ian har utvecklat sina aktiva på ett mycket positivt sätt och till en mycket hög nivå som passar oss.

Cheerleadingen växer i Värmland – se klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.