Cyklisten Anna Beck med bronsmedalj

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer om Anna Becks oro inför framtiden som paralympier. Foto: Maria Haglund/SVT

Cyklisten Anna Becks oro inför kommande elitsatsning

Publicerad

Efter bronsmedaljen i Paralympics väntar nu VM i Zürich för cyklisten Anna Beck från Kil. Men precis som många andra paralympier känner hon oro över att fortsätta satsa på grund av förutsättningarna.

– Jag har haft en del stöttning men det är absolut en fråga om att det inte går att leva så här längre, säger hon.

En rapport från bland annat Svenska Parasportförbundet visade innan Paralympics i Paris att två av tre paralympier funderar på att sluta. Sen dess har aktiva larmat om bristfälliga ekonomiska och sportsliga förutsättningar.

Cyklisten Anna Beck i Kil tog en av Sveriges tre medaljer under Paralympics. Även om hon haft lokal stöttning går hennes elitsatsning ut över familjens ekonomi. Därför är det inte självklart att Beck satsar på att komma med i truppen till Los Angeles om fyra år.

– I grunden är det motivationen och viljan till att hålla på i fyra år till men nästa avgörande är faktisk om vi i vår familj kan ha det så i fyra år till, säger Anna Beck.

Hör mer om Anna Becks oro inför framtiden som paralympier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.