Kongsvinger laddar för påskafton – återigen dags för raggarkaravan över gränsen

Publicerad

Efter ett par års tystnad är det dags igen – på påskafton väntas den årliga raggarkaravanen återigen rulla från Kil till Kongsvinger. Bland befolkningen som SVT Nyheter möter i den norska gränskommunen ser man fram emot att återse raggarna rulla in i gränskommunen.

– Lite liv på gatorna! Det har ju varit lugnt och stilla i snart det oändliga, säger Maj-Britt Borgenholt.

I år går raggarfesten hela vägen till Kongsvinger och bland de ortsbor som SVT Nyheter Värmland pratar med ser man fram emot lite liv på gatorna igen. Hör mer i klippet.

Karavanen har sett lite annorlunda ut de senaste åren på grund av pandemin. 2021 gick turen aldrig över gränsen, utan bara fram till Charlottenberg.

På senare år har det rapporterats en del om att festligheterna urartat och sedan några år har den norska och svenska polisen samarbetat för att få stopp på fyllan, nedskräpningen och bråken – bland annat genom att införa böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.