Henrik Svensson, till vänster, och Lars Christensen, till höger, blir tillfälliga ersättare för avgående Lena Gefvert. Foto: Region Värmland

De ersätter Gjevert som tf hälso- och sjukvårdsdirektör

Uppdaterad
Publicerad

Lena Gjevert lämnar sitt uppdrag som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Värmland.

Nu är ersättaren klar. Eller ersättarna. Men den är tillfällig – tills rekryteringsprocessen av Gefverts ordinarie ersättare är klar.

Tills vidare delar Lars Christensen och Henrik Svensson över uppdraget.

– I väntan på att vi startar den ordinarie rekryteringsprocessen har jag valt en intern lösning där jag bett Lars Christensen och Henrik Svensson i regionledningen att tillsammans ta sig an uppgiften att leda hälso- och sjukvården. De tillträder i mitten av augusti, säger regiondirektör Peter Bäckstrand i ett pressmeddelande.

Lars Christensen får rollen som tf hälso-och sjukvårdsdirektör och Henrik Svensson blir tf biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör.

Lars Christensen är i dag biträdande regiondirektör. Henrik Svensson har rollen som folkhälso- och kulturdirektör. Båda sitter redan i dag i regionledningen.

De båda tillträder i augusti, och rekryteringsprocessen för att hitta en ny ordinarie hälso- och sjukvårdsdirektör kommer i gång tidigast under hösten.

– Vi är måna om att få till en gedigen process och skulle jag gissa så tror jag inte vi har en person på plats förrän hösten 2025, säger Peter Bäckstrand.

Lena Gjevert, hälso- och sjukvårdsdirektör region Värmland

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Värmland, Lena Gjevert, lämnar sitt uppdrag efter fyra år. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.