Patrik Werner sitter på en bänk vid sidlinjen på en fotbollsplan under en regnig dag i Degerfors. I bakgrunden tränar spelare, och en annan person håller en kamera. Området omges av träd och grönskande landskap.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vad laget har att säga om allsvenskan och derbyt i klippet. Foto: Morgan Kringstad/SVT

Degerfors kan bli klart för allsvenskan: ”Inget är klart än”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha åkt ut allsvenskan förra säsongen var det inte många som trodde att Degerfors skulle vara en kandidat för att direkt gå upp igen. Men nu är chansen här – en vinst mot ärkerivalen Örebro SK betyder uppflyttning.

– Vi har inte gjort något än, säger sportchefen Patrik Werner.

Det är inte populärt att prata om allsvenskan på Stora Valla i Degerfors. De är fortfarande skärrade efter att nästan ha snubblat på målsnöret för fyra år sen.

– Det är jobb kvar att göra, säger Patrik Werner.

Får inte prata om uppflyttning

Spelarna har fått instruktioner om att inte prata om en eventuell uppflyttning. Men anfallaren Gustav Lindgren kan ändå säga att han vill lämna Degerfors med segrar. Han lämnar efter säsongen för Peterborough i engelska league 1.

– Det hade betytt allt, säger Gustav Lindgren som har gjort 12 mål den här säsongen.

Se vad laget har att säga om allsvenskan och derbyt i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.