Person träffas av polisbil

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klippen som anmälaren angett som bevis för att han blivit påkörd av polis på ett otillåtet sätt. Foto: Privat

Efter illegala streetracet i Karlstad: Ytterligare en anmälan mot polisen

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person har anmält polisen för tjänstefel efter att han ska ha blivit påkörd av en polisbil i samband med helgens illgala streetrace på Kalvholmen i Karlstad.

– Jag har inga blåmärken eller så men det gör fortfarande ont i benen, säger anmälaren.

Den man som nu anmält polisen för tjänstefel var en av många som samlades på en industrigata på Kalvholmen för en bilträff. I samband med träffen hölls ett illegalt streetrace och polis larmades till platsen.

– De bad oss aldrig att flytta på oss utan körde bara rakt på, säger anmälaren om polisens ingripande på plats.

Blåljus

I en privat video kan man se hur anmälaren träffas av en polisbil som varken har blåljus eller sirener påslagna. Polisen har tidigare uppgett att folkmassan vägrade ge fri väg åt poliserna och att en ung kvinna som ska ha utmärkt sig i sammanhanget misstänks för blåljussabotage.

Polisen vill dock inte kommentera anmälningarna om tjänstefel eftersom de nu utreds av polisens avdelning för särskilda utredningar, en fristående enhet som utreder misstänkta brott som kan ha begåtts av polisanställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Blåljus

Mer i ämnet