Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT har träffat USA:s ungdomslandslag i skidåkning som tränar i Torsby skidtunnel, och även pratat med vikarierande platsansvarig Therez Söderberg om säkerheten. Foto: SVT

Efter olyckan – så har säkerheten i Torsby skidtunnel setts över

Uppdaterad
Publicerad

Under året som gått sedan den svåra olyckan då en kvinna fick livshotande skador har säkerheten i skidtunneln i Torsby setts över. Tunneln används flitigt av både inhemska och utländska skidåkare.

Det är mitt i sommaren och skidtunneln i Torsby lockar skidåkare från hela världen.

Efter den svåra olyckan för ett år sedan när en skidåkare efter en krock åkte rakt in i väggen, har skidtunneln sett över anläggningens säkerhet.

– Vi har ju tänkt jättemycket efter det och vi har satt upp lite fler madrasseringar på väggen, säger Therez Söderberg som är vikarierande platsansvarig vid Torsby skidtunnel.

Lockar utländsk elit

På plats i spåret den här veckan är bland annat USA:s ungdomslandslag.

– Vi är här för andra året i rad, säger Greta Hansen-Anderson, som är coach för USA:s ungdomslandslag. Det var så framgångsrikt i fjol, så i år är vi dubbelt så många.

Hon berättar också att om några veckor kommer även USA:s elitåkare till Torsby för att träna i tunneln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.