Glenn Olsson, vd för Royal Rally, vid den södra parkeringen på Färjestad där basen för sommarens EM-rally kommer att förläggas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Glenn Olsson, vd för Royal Rally, berätta om tidspressen och förväntningarna inför sommarens EM-tävling som bland annat ska husera på parkeringen vid Färjestad. Foto: Johan Hedlund/SVT

EM-rallyt närmar sig – men mycket kvar att lösa

Uppdaterad
Publicerad

Det är drygt en och en halv månad kvar till premiären av Sveriges nya EM-rally Royal Rally of Scandinavia. Men ännu återstår en hel del att lösa för arrangörerna.

– Det är ofantligt mycket jobb som återstår, säger vd:n Glenn Olsson.

Efter flytten av Svenska rallyt från Värmland till Västerbotten blev det i november 2022 officiellt att det istället blir ett EM-rally här i länet med start i sommar och minst två år till. Premiären sker 7-8 juli och i fredags öppnades anmälan, biljettförsäljningen drog igång och ett tidsprogram för sträckorna som ska köras offentliggjordes.

Men tidsschemat är ännu något preliminärt. Rallyarrangörerna väntar på vissa tillstånd för att kunna spika det definitivt.

– Vi är inte helt i mål, men de största volymerna är inne nu, säger vd:n Glenn Olsson.

I videon berättar Glenn Olsson mer om jobbet som återstår fram till att rallyt ska köras och förväntningarna på premiärupplagan.

Serviceplats på Färjestad och avslutning vid Colins crest

Det som är helt klart är bland annat att serviceplatsen och navet för EM-rallyt förläggs till södra parkeringen vid hockeyarenan i Karlstad och att det legendariska hoppet Colins crest blir huvudattraktion genom specialsträckan Colins under avslutningsdagen.

De planerade sträckorna kommer i övrigt att köras i Karlstad, Kil, Kristinehamn, Storfors, Forshaga och Sunne.

Ett maxtak på 80 anmälda har satts, för att spara på vägarna, och vid sidan av huvudtävlingen kommer även en legendarklass att köras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.