Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Drygt 130 politiker, forskare och företagare kom till Glava för att diskutera framtidens regionala energilösningar, bland andra Magnus Nilsson, vd på Glava Energy center. Foto: Maja Yngve

Kraftigt ökat energibehov i Värmland till 2030: ”Det känns stressigt”

Uppdaterad
Publicerad

Från sex till tio terawattimmar per år – så mycket kommer det värmländska elbehovet växa redan till 2030. För att komma fram till lösningar samlades företagare, forskare och politiker på energikonferensen i Glava under tisdagen.

Konferensen är startskottet för det treåriga projektet LOKEN, lokal energiledning Värmland, som går ut på att säkra framtidens elförsörjning med Värmland i spetsen.

– Vi vill engagera kommuner och företag att handla proaktivt så att man använder lokal handlingskraft för att ta sig an energifrågorna, säger Magnus Nilsson, vd Glava Energy Center.

Hör om lösningarna på energibehovet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.