Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se höjdpunkter från matchen mellan Färjestad och Brynäs. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Färjestad fortsatt oslagbara efter fem matcher

Publicerad

Under långa skeden var det likaläge mellan Färjestad och Brynäs i Löfbergs arena i Karlstad. Men efter straffar kunde Färjestad förlänga sin svit – utan att förlora en match.

Efter en mållös första period gjorde Marcus Westfält mål i numerärt underläge i andra, sitt första för säsongen. Oscar Steen slog passningen till målet och det var han som skulle bli matchens huvudperson.

Det tog inte lång tid innan Brynäs lyckades kvittera, tre minuter senare var det lika igen. Ännu en gång hade Färjestad spelat med en spelare färre på isen. Utvisningarna blev betydligt fler för Färjestad än Brynäs fem mot två. Och utvisningsminuterna är en oro för Färjestads tränare Tomas Mitell.

– Vi blandade och gav lite väl mycket idag, säger han i presskonferensen efter matchen.

Efter ännu en målfri period i den tredje och efter att lagen inte kunde skiljas åt i övertid gick matchen till straffar. Där satte hemvändaren Oscar Steen den avgörande straffen och segersviten fortsätter.

Se höjdpunkterna från matchen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.