par som sitter med bebis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under ombyggnaden kommer det finnas färre rum där partnern kan övernatta. Foto: Ulrica Olsson, SVT

Färre platser i Karlstad för nyblivna pappor som vill övernatta

Publicerad

En tillfällig flytt av förlossningens eftervårdsavdelning på Centralsjukhuset i Karlstad har skapat oro bland blivande föräldrar. Detta då den avdelning som man flyttar till är mindre och har färre platser för nyblivna pappor att stanna över natt.

Det var i lördags som information om flytten publicerades på sociala medier, och att det kommer bli svårt för anhöriga eller närstående att övernatta. Något som gjort blivande föräldrar oroliga.

– Det var väldigt olyckligt att det blev så, för vi vill verkligen skapa trygghet för de blivande föräldrarna, säger Elisabeth Myrén, tf områdeschef.

Johanna och Karl har just fått sitt första barn, och det flera veckor för tidigt, så för dem var det viktigt att pappa Karl hade möjlighet att stanna kvar.

– Det är jätteskönt att jag får vara kvar här och stötta, säger Karl Nazari.

Behöver stödet

Johanna Höglund smeker försiktigt den lilla sonen Benjamins huvud och håller med.

– Man behöver allt stöd man kan få som nyförlöst, framförallt från pappan, säger hon.

Den tillfälliga flytten är nödvändig för att lokalerna ovanför eftervårdsavdelning 14 under hösten ska renoveras, vilket betyder mycket buller och andra störmoment. Men de föräldrar som känner att de behöver stödet av varandra kommer man försöka hjälpa även i de mindre lokalerna.

– Vi kommer att ordna så att de som har stort behov av att ha sin anhörige nära får ha det även nu under flytten, säger Elisabeth Myrén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.