Finsk landslagskapten till Mallbacken

Uppdaterad
Publicerad

Mallbacken IF har gjort en riktigt tung värvning inför det allsvenska spelet nästa säsong. Till truppen ansluter snart Finlands landslagskapten i fotboll, Maija Saari.

Hon är finsk guldbollenvinnaren och tillika Finlands lagkapten och mittback. I början av november tog hon hem den tunga utmärkelsen ”bästa damspelare i Finland 2012” på den traditionella Captain Ball-galan. Nu har Maija Saari skrivit på ett ett avtal med Mallbacken IF för säsongen 2013.

Den 26-åriga mittbacken har spelat 67 landskamper för Finland och har meriter från Champions League, Toppserien i Norge och från Damallsvenskt spel i Umeå och 2012 med AIK. Maija som nu är hemma i Finland ansluter till truppen i början av januari.

Maija Saari spelade den senaste säsongen för AIK, men när det laget halkade ur allsvenskan och ner i elitettan var det inte längre lockande för den finska fotbollsstjärnan att vara kvar i laget. I början av januari ansluter hon istället till Mallbacken som ju nu är klara för allsvenskt spel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.