Entré till Karlstads universitet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Närmare 17 000 blivande studenter har antagits till Karlstads universitet. Foto: Ulrica Olsson/SVT

Fler studenter på Karlstads universitet

Uppdaterad
Publicerad

I dag får närmare 17 000 personer besked om att de har antagits till studier vid Karlstads universitet. En ökning på 5,6 procent, motsvarande drygt 900 fler antagna jämfört för förra året.

– Det ser bra ut, vi ökar både på program- och kurssidan, säger Juval Pruitt, antagningssamordnare på Karlstads universitet.

Många reserver

Den absolut populäraste utbildningen är juristprogrammet som har antagit 230 studenter och ändå har 2 118 personer i reserv. Även psykologprogrammet intresserar många.

Socionom- och civilekonomutbildningarna lockar många sökande, medan det fortfarande är tämligen lågt intresse för ämneslärarutbildningarna, så där finns det platser kvar. Likaså gapar platser tomma på den nya programmet Turismen och platsdesign.

– Det har inte riktigt satt sig än, så där finns fortfarande platser kvar, säger Juval Pruitt.

För dem som erbjudits en plats i den första antagningen gäller det att svara senast den 19 juli. Några dagar senare – den 25 juli – sker den andra antagningen då sökande på reservplats har en ny chans att bli antagna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.