Karlstad airports vd Camilla Sperling är hoppfull om att hitta nya alternativ för att flyga linjen Karlstad-Arlanda. Foto: Karlstad airport

Flygplatsens vd: ”Vi letar alternativ”

Uppdaterad
Publicerad

Air Leap lägger ner linjen mellan Karlstad och Arlanda och därmed står nu flygplatsen helt utan reguljär trafik.

För nytillträdda vd:n Camilla Sperling väntar ett hårt jobb med att försöka hitta nya lösningar.

– Vi har hela tiden haft alternativ och har fortfarande en dialog med Air Leap, säger hon.

Frankfurtlinjen försvann förra året och på fredagen kom även beskedet om att Air Leap lägger ner trafiken mellan Karlstad och Arlanda. Linjen har pausats på grund av coronapandemin men försvinner nu alltså helt.

– Det är klart att det är ett tråkigt besked. Men det är inte helt oväntat med tanke på den situation som vi befinner oss i. Stora bolag som SAS och Norwegian varslar många och alla ser om sina verksamheter, säger Camilla Sperling.

Coronaviruset i Värmland

Har alternativ

Redan innan beskedet från Air Leap kom har andra alternativ för att fortsätta flyga sträckan Karlstad-Arlanda sökts.

– Nu letar vi brett. Vi har olika alternativ och det gäller både en europeisk hub och Stockholmsområdet. Näringslivet i Värmland har tydligt uttalat att de önskar att kunna flyga till en europeisk hub och det jobbar vi för.

Men det lär dröja ytterligare en tid innan det återupptas reguljär trafik på flygplatsen.

– Det är svårt att sia om i de här tiderna. Karlstad airport är ju trots allt en öppen flygplats med daglig samhällsviktig trafik som ambulansflyg, ambulanshelikopter och så vidare, säger Camilla Sperling.

Inte van medvind

Du har har nyligen tillträtt som vd, hur känner du kring detta?

– Jag har jobbat hela mitt yrkesliv i flygbranschen och är inte van vid att jobba i medvind. Det är en speciell bransch med många utmaningar. Men jag är en sån person som helst ser möjligheter och blickar framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet