Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Elton Österman Damperud sätta full fart i pulkabacken under sportlovets första dag. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Full fart i pulkabacken vid Rokkmakkstugan i Sunne

Uppdaterad
Publicerad

Under sportlovets första dag gassade solen över Rokkmakkstugan i Ängen i Sunne. Och det var många som passade på att utnyttja lågbudgetalternativet till kostsamma skidresor.

Rokkmakkstugan med vidhängande pulkabacke är något av en vinterklassiker för många värmlänningar. Och ett år som i år med skenande priser och dyra elräkningar är det kanske mer attraktivt än andra år att utnyttja den avgiftsfria anläggningen.

– Jag är ensamstående med tre barn så det är avgörande, säger Eva Österman från Arvika när SVT träffar henne i pulkabacken.

I videon hör du även Wilma och Elton Österman Damperud berätta om vem som är snabbast i pulkabacken och hur första sportlovsdagen var.

Pulkabacken hålls i skick av de ideella krafterna i Rokkmakks fritidsförening. Med ett visst ekonomiskt stöd från Sunne kommun tar de inte bara hand om pulkabacken utan också om skidspår och vedförråd för de som vill grilla under utflykten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.